Οι υπουργοί και οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες

Δεν σχολιάσαμε τυχαία το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, κάθε φορά που επισκέπτεται υπουργός την περιοχή μας, αφήνει στην άκρη όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και τίθεται στη διάθεσή του.

Αυτό το τελευταίο, ίσως επιδέχεται παρεξηγήσεων. Γιατί πολλοί θυμούνται τις παλαιότερες, αλήστου μνήμης, κομματικές παρεμβάσεις. Τότε που το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, είχε παντού τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο. Τίποτε δεν έλεγαν και τίποτε δεν έκαναν οι υπουργοί, αν δεν εξασφάλιζαν το “οκέυ” των κομματικών παραγόντων…

Αυτά τα απαράδεκτα όμως, έχουν πάψει από καιρό να ισχύουν, ειδικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι κομματικοί παράγοντες, δεν δίνουν, ούτε παίρνουν γραμμή από τους υπουργούς.Αυτό που επιδιώκουν, και καλά το κάνουν, είναι να φέρνουν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους πιο κοντά στο λαό της περιοχής όπου αυτοί περιοδεύουν. Και να μεταφέρουν τις θέσεις, ακόμα και τις αντιθέσεις, των πολιτών, προς τους υπουργούς, όπως συνέβη λ.χ. στην πρόσφατη επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στην Κρήτη.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους, έχουν χάσει σήμερα την επήρρεια και τη “λάμψη” τους, σε πολλά επίπεδα. Κατά κάποιο τρόπο, οι υπουργοί, σε αρκετές περιπτώσεις, αποφεύγουν ακόμη και να συναντηθούν με τοπικούς κομματικούς παράγοντες, φοβούμενοι προφανώς το ενδεχόμενο οι τελευταίοι να τους γίνουν “στενός κορσές”, ή ακόμα και να “παρεξηγηθούν” αυτές οι συναντήσεις τους!

Αν πάντως κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στο Ηράκλειο τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, οι προσεγγίσεις που κάνουν στους υπουργούς δεν θυμίζουν σε τίποτε τις παλιές, κακές “συνήθειες”. Μόνο θετικές υπηρεσίες προσφέρουν, ενημερώνοντάς τους κυρίως πάνω στα τοπικά προβλήματα και τις ανάγκες, απαιτώντας παράλληλα την αντιμετώπιση και ικανοποίησή τους.

Καλά θα κάνουν λοιπόν και οι υπουργοί, να… “ξεφοβηθούν” τους τοπικούς κομματικούς εκπροσώπους και, αντί να τους αποφεύγουν, να τους προσεγγίζουν όσο πιο θετικά είναι δυνατόν, όπως κάνει (και οφείλουμε να το αναφέρουμε αυτό) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Που στις περιοδείες του, δεν παραλείπει ποτέ να συναντάται και με τους τοπικούς εκπροσώπους του κόμματός του, οι οποίοι βέβαια τον γνωρίζουν καλά από την προηγούμενη θητεία του στη θέση του Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ.

Είναι αλήθεια πως τα κόμματα, που στο παρελθόν κακολογήθηκαν και ξέπεσαν στα μάτια των πολιτών, πρέπει να αποκαταστήσουν την αίγλη τους, ώστε να είναι σε θέση να υπηρετούν καλύτερα τους σοβαρούς λόγους της ύπαρξής τους. Αυτό είναι ένα ζήτημα που επιδέχεται μεγάλη συζήτηση, την οποία, εμείς τουλάχιστον, είμαστε διαθέσιμοι να αναπτύξουμε!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ