Οι Ομογενείς του Καναδά διαμαρτύρονται!

 Στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μας έχει επισωρρεύσει η πανδημία, συγκαταλέγεται και αυτό που έχει σχέση με την ελληνική Ομογένεια του Καναδά και τις περιορισμένες εως ανύπαρκτες δυνατότητες που απέμειναν στους Ομογενείς μας που θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα τους.

Γνωστός ομογενειακός παράγοντας του Καναδά, κρητικής καταγωγής, ο κ. Σοφοκλής Ρασούλης, μας μεταφέρει τα εξής, που θέτουμε υπόψιν του υπουργείου Εξωτερικών και παντός άλλου αρμοδίου επί του θέματος.

Οι διπλωματικές αρχές εδώ στον Καναδά, έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού χιλιάδες Ελληνοκαναδούς. Δεν τους παρέχουν καμία ενημέρωση για το αν, πότε και πώς μπορούν να επισκεφθούν την Πατρίδα μας, ούτε για τα μέτρα που ισχύουν.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, άλλος για να δει τους συγγενείς του, άλλος για να επισκεφθεί τη χώρα και τους αρχαιολογικούς χώρους. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως όποιος έρθει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μετακινηθεί, ούτε για να δει τους συγγενείς του, αλλά θα παραμένει κλεισμένος σε καραντίνα, σε κάποιο ελληνικό ξενοδοχείο. Γνωρίζουμε επίσης ότι άλλοι τουρίστες, από άλλες χώρες, θα μπορούν να πηγαίνουν όπου επιθυμούν.

Όμως, όποιος Έλληνας Ομογενής του Καναδά θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα, θα πρέπει να έχει κάνει τα εμβόλια, σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία, διαφορετικά απαγορεύεται να ταξιδέψει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος. Όσους διπλωμάτες μας εδώ ερωτούμε, δεν ξέρουν να μας ενημερώσουν για το τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε…

Όμως, πρέπει να ξέρουν όλοι, πως οι Ομογενείς είμαστε οι Εθνοφρουροί της Πατρίδας μας! Και έχουν υποχρέωση οι υπεύθυνοι να μας ενημερώνουν και να μας καθοδηγούν, ώστε να μπορέσουμε το ταχύτερο να επισκεφθούμε την Πατρίδα. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουν αδιάφορα για μας οι διπλωματικές αρχές! Εκτός αν δεν θέλουν να έρθουν οι Ομογενείς στην Ελλάδα αλλά να πάνε στην… Κούβα ή οπουδήποτε αλλού!

 

Αυτά μας γράφει από το Μόντρεαλ του Καναδά ο συντοπίτης μας κ. Σοφοκλής Ρασούλης.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και πρέπει να τύχει άμεσης αντιμετώπισης από το υπουργείο Εξωτερικών.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ