Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ απαντά στη “Νέα Δράση”

“Δεν προχώρησε” τελικά, μετά τις προχθεσινές αποκαλύψεις της “Νέας Δράσης” και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, να υπερδιπλασιαστούν οι αμοιβές του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ.

Σήμερα το πρωί μας έστειλε σχετική επιστολή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Τάσος Λιαδάκης, και τον ευχαριστούμε.

Συγκεκαλυμμένα μας τα γράφει, βέβαια, ο φίλος Τάσος, αλλά δεν μας πειράζει αυτό. Αρκεί που, έστω και κατόπιν εορτής, επικράτησε η λογική. Γιατί, στις μέρες μας, αποτελεί μεγάλη πρόκληση, να γίνεται γνωστό ότι κάποιοι αυτοδιοικητικοί αποφασίζουν (μόνοι τους!) να υπερδιπλασιάσουν τις αμοιβές που λαμβάνουν.

Επειδή είμαστε δίκαιοι, και ευκαιρίας δοθείσης, σημειώνουμε εμείς κάτι που ενδεχομένως παρέλειψε να σημειώσει ο κ. Λιαδάκης στην επιστολή του: Και αν ακόμη “προχωρούσε” η απόφαση για υπερδιπλασιασμό των αμοιβών, αυτό δεν θα ήταν παράνομο. Το πλαφόν των αμοιβών ορίζεται από το νόμο. Και η αρχική απόφαση του υπερδιπλασιασμού, ήταν μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Θα ήταν λοιπόν νόμιμη μια τέτοια απόφαση, δεν θα ήταν όμως σωστό, ούτε ηθικό όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε, να υιοθετηθεί από ένα νέο Δ.Σ. που ακόμη καλά καλά δεν ανέλαβε καθήκοντα, απόφαση υπερδιπλασιασμού των αμοιβών του (κάτι που, ενδεχομένως, θα γίνει αργότερα…).

Μας ικανοποιεί λοιπόν, σε γενικές γραμμές, η επιστολή του κ. Λιαδάκη. Μόνο που, σε ένα σημείο της, πάει να μας… εξοργίσει, αλλά το αντιπαρερχόμαστε, επειδή ο Τάσος είναι φίλος. Δεν είχε πάντως λόγο να σημειώνει αψυχολόγητα πως: “Κάθε φημολογία που δε συνοδεύεται από αποδείξεις αποτελεί μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης”. 

Τί “αποδείξεις” θα ήθελε δηλαδή ο κ. Λιαδάκης, να του προσκομίσουμε, για να πιστέψει αυτό που και ο ίδιος ψήφισε;

Όσο για τα περί “φημολογίας” που αναφέρει, θα πρέπει να γνωρίζει κι αυτός όπως και όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα, ότι στις μέρες μας τίποτε δεν περνά απαρατήρητο…

Αφήνουμε ασχολίαστο το αυθαίρετο “συμπέρασμά” του, ότι (κάθε φημολογία) “αποτελεί μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης”. Αλλού αυτά, φίλε Τάσο! Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ είσαι, κριτική θα δέχεσαι, και στα καλά και στα κακά, θέλεις δεν θέλεις (όποιο δημόσιο πρόσωπο δεν αντέχει και δεν ανέχεται την κριτική, πηγαίνει σπίτι του).

Ο κ. Τάσος Λιαδάκης

Η επιστολή του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ

 Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Προς: “Νέα Δράσις”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της συνεδρίασής του στις 23-10-2019 κλήθηκε να εξετάσει εισηγήσεις του Διευθυντή της Επιχείρησης περί καθορισμού αντιμισθιών και αποζημίωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει του άρθρου 99 του πρόσφατου Νόμου 4604/2019.

Ομόφωνα το σύνολο των μελών στο διοικητικό συμβούλιο αποδέχτηκαν καταρχάς το νομικό έρεισμα περί εφαρμογής των ως άνω νομοθετικών διατάξεων.

Παρ’ολ’αυτά, καμία ανάλογη απόφαση δεν προχώρησε, καθώς η Διοίκηση, για λόγους που σχετίζονται με τα μέχρι σήμερα χρηματοοικονομικά δεδομένα λειτουργίας της επιχείρησης, απέσυρε τις προτάσεις του Διευθυντή. Εξάλλου, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το πρόγραμμα δηλαδή όπου οφείλουν να αναρτώνται όλες οι αποφάσεις της επιχείρησης, δεν υπάρχει καμία ανάλογη απόφαση.

Κάθε φημολογία που δε συνοδεύεται από αποδείξεις αποτελεί μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης. 

Μένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια εξυγίανσης της επιχείρησης. 

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Λιαδάκης

 Πρόεδρος ΔΕΥΑΜ

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ