Ο Μητσοτάκης και η επανεκκίνηση της χώρας

Κανείς σήμερα στην Ελλάδα δεν αμφιβάλλει πως, αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, το Φεβρουάριο του 2020, η ελληνική οικονομία θα είχε απογειωθεί και σήμερα θα πετούσε πολύ ψηλά… Δυστυχώς, ο κορωνοϊός έκοψε τα φτερά των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, και προκάλεσε ένα φοβερό παγκόσμιο σοκ.

Χάσαμε, ουσιαστικά ενάμιση πολύτιμο χρόνο. Κι αν την Ελλάδα κυβερνούσαν άνθρωποι της “αυταπάτης” και της πολιτικής απάτης, θα είχαμε όλοι πάει άπατοι, όπως λέει κι ο λαός. Για καλή μας τύχη, το πηδάλιο της χώρας βρίσκεται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός διαβασμένου και σώφρονος πολιτικού, που ξέρει πού πατεί και πού βαδίζει. Και έχει το μεγάλο προσόν, να επιλέγει συνεργάτες σωστούς και όχι “παιδιά του κομματικού σωλήνα”.

Χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ένα δίκαιο και γενναιόφρονο πακέτο μέτρων στήριξης, όχι μόνο της εθνικής Οικονομίας, αλλά και του Ελληνικού λαού στο σύνολό του, με έμφαση στις δυο τάξεις που υποφέρουν περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις πολιτικές των αφρόνων προκατόχων του: τη Νεολαία και τη Μεσαία Τάξη. Επισφράγισε δε με αισιοδοξία τη νέα οικονομική πολιτική επανεκκίνησης της χώρας, αναθεωρώντας τον αρχικό στόχο ανάπτυξης για το 2021, από το 3,6% στο 5,9%.

Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, παρά τη φοβερή πανδημία, παρά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, παρά τις εξ ανατολών προκλήσεις, η Ελλάδα φέτος θα εξασφαλίσει ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη της αρχικά υπολογισθείσης!

Δεν οφείλεται αυτό σε κάποιο “θαύμα”, ούτε υπάρχει τέτοιου οικονομικού ύψους “λαχείο” για να κερδηθεί. Το επίτευγμα αυτό αποδίδεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι τη χώρα κυβερνούν σήμερα άνθρωποι που ξέρουν τι τους γίνεται, ξέρουν πού βρίσκονται και πού βαδίζουν. Ανθρωποι που πιστεύουν και υπηρετούν τη λογική, και βάση αυτής χαράσσουν τις πολιτικές τους.

Θεωρείται βέβαιο, πως οι χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κράτησαν ξάγρυπνους απόψε τους αντιπολιτευομένους, που διαπιστώνουν ότι η νέα κυβερνητική πολιτική επανεκκίνησης της χώρας θα τους αφήσει εκτός παιδιάς. Και αναζητούν αγωνιωδώς μεθαδεύσεις, κατά την προσφιλή τακτική τους, για να παρουσιάσουν το άσπρο σαν δήθεν μαύρο. Όμως, ο Ελληνικός λαός έχει πλέον γιατρευτεί από την αχρωματοψία. Είναι σε θέση να διακρίνει πεντακάθαρα την πραγματικότητα. Θα συνταχθεί απόλυτα με τη λογική, καταδικάζοντας και προσπερνώντας τους καταστροφολόγους εκφραστές του παραλογισμού και της οπισθοδρόμησης.

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content