Ο (μη) εμβολιασμός των Υγειονομικών

Κάποιοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και αλλού, δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αυτό θεωρείται “δικαίωμά” τους, σύμφωνα με τις κρατούσες αντιλήψεις.

Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα στα νοσοκομεία (όπως στο ΠΑΓΝΗ λόγου χάριν) ο κορωνοϊός κάνει πάρτυ.

Χθες, ένας έγκριτος επιστήμονας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στα φαινόμενα άρνησης υγειονομικών να εμβολιαστούν και την μαζική εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοιού σε δομές υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά κι αν δεν συμφωνούν με αυτό να τίθενται σε αναστολή εργασίας. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση της Ιταλίας κατέστησε από χθες υποχρεωτικό τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού γιατρών, νοσοκόμων, βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς και φαρμακοποιών. Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων. Έτσι, όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό, ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Αυτά ειπώθηκαν ή έγιναν χθες.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό που αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, που δεν νομίζουμε πως υστερεί σε δημοκρατικές αντιλήψεις έναντι των άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, καλό θα είναι να υιοθετηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Γιατί, όπως έχει δικαίωμα ένας Υγειονομικός να αρνηθεί τον εμβολιασμό του, έτσι έχουν δικαίωμα και όλοι οι άλλοι πολίτες να προστατευθούν από τον καθε “αρνητή” του εμβολίου, και όχι να τον εχουν υποχρεωτικά να… βήχει πάνω από το κεφάλι τους.

Δεν θέλεις εμβόλιο, κύριε; Ποτέ σου να μην το κάνεις, αλλά όχι να στέκεσαι και “πάνω από του κασίδη το κεφάλι”!

Σχολιαστής

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ