Ο κ. Γαβρόγλου και το θρήσκευμα των Ελλήνων
Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, όπως και άλλοι Συριζαίοι, έχει τις απόψεις του για τη θρησκεία. Θα τις σεβόμασταν, αν κι εκείνος σεβόταν τις δικές μας, κάτι που δεν συμβαίνει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου υπουργοποιήθηκε αντικαθιστώντας τον κ. Φίλη, ο οποίος έπεσε θύμα της έντασης που είχε δημιουργήσει με την Εκκλησία.

Έρχεται τώρα ο κ. Γαβρόγλου και καταργεί το θρήσκευμα από τα απολυτήρια του Λυκείου, επιτρέπει δε την αναγραφή του “μόνο μετά από σχετική δήλωση των γονέων”.

Η απόφασή του μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Θα μπορούσε ο κ. Γαβρόγλου, σεβόμενος τουλάχιστον τη βασική αρχή της συνέχειας, αφού τόσο πολύ τον πειράζει η ένδειξη του θρησκεύματος, να καθιερώσει το εξής: Να μην καταργήσει γενικώς και αδιακρίτως την ένδειξη του θρησκεύματος, αλλά να “αποφασίσει και να διατάξει” την αφαίρεσή του μόνο από τα απολυτήρια των παιδιών των οποίων οι γονείς δεν θα ήθελαν την αναγραφή του και θα έκαναν σχετική δήλωση.

Ομως, ο κ. Γαβρόγλου και όσοι Συριζαίοι σκέπτονται και πράττουν όπως εκείνος, ήρθε για να προσβάλει και να πλήξει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Αυτή η τακτική του, πιστεύουμε πως θα τύχει ανάλογης αντιμετώπισης από τους θρησκευόμενους ψηφοφόρους, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ