Ο Ευγένιος, το παρελθόν και το μέλλον
Το 1978 απεδήμησε για τους Ουρανούς, ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κυρός Ευγένιος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της Εκκλησίας Κρήτης. Επί των ημερών του έγινε ένα τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς, η δε Μητρόπολη Κρήτης αναβαθμίστηκε σε Αρχιεπισκοπή και οι μέχρι τότε Επίσκοποί της σε Μητροπολίτες.

Μια από τις πιο σημαντικές προσφορές του μακαριστού Ευγενίου, ήταν ότι ενέπνευσε μια μεγάλη μερίδα νέων Κληρικών, να ακολουθήσουν με πίστη και αφοσίωση το δρόμο που χάραξε Εκείνος. Πολλά από τα “παιδιά του Ευγενίου”, όπως χαρακτηρίζονταν, διέπρεψαν στα χρόνια που ακολούθησαν και πλούτισαν την Εκκλησία της Κρήτης με δυναμικά στελέχη, με εμπνευσμένους Ιεράρχες, πιστούς, μορφωμένους και ικανούς να εξασφαλίσουν την συνέχεια της ανοδικής πορείας της.

Ένα από αυτά τα “παιδιά του Ευγενίου” είναι και ο νέος, εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος μάλιστα ονομάστηκε Ευγένιος προς τιμήν του πρώτου Αρχιεπισκόπου. Ο ίδιος, στην πρώτη δήλωσή του, μίλησε με άπειρο σεβασμό για τους προκατόχους του, κι αυτό τον τιμά ιδιατέρως. Όπως τον τιμά και η συμβολική επίσκεψη που έκανε στον Όσιο, όπως τον χαρακτήρισε, Γέροντα κ. Ειρηναίο, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος έχει όλα τα εφόδια που απαιτούνται, για να στηρίξει με δυναμισμό μια υποδειγματική πορεία της Εκκλησίας Κρήτης, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό του, βέβαιοι ότι ο κ. Ευγένιος θα δικαιώσει πλήρως τις προσδοκίες μας.

Κ.Τ.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ