Νόμιζε πως βρισκόταν στην… Ελλάδα!

Τα… ίχνη της στη μεσαιωνική γέφυρα Ponte Vecchio στη Φλωρεντία θέλησε να αφήσει μία 15χρονη Ελληνίδα τουρίστρια, με αποτέλεσμα να «τα ακούσει» από τις ιταλικές Αρχές. Νόμιζε, φαίνεται, το κορίτσι, ότι βρισκόταν κάπου στην Ελλάδα, όπου δεν βρίσκεις τοίχο για τοίχο χωρίς συνθηματα, μνημείο χωρίς χαραγμένα ονόματα, πινακίδα χωρίς τρύπες από πυροβολισμούς,  και όπου τα πάντα είναι βρωμερά και απαράδεκτα.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ANSA, η 15χρονη Ελληνίδα έγραψε με μαρκαδόρο το… όνομά της στο ιστορικό μνημείο, με αποτέλεσμα οι ιταλικές Αρχές να κινητοποιηθούν άμεσα.

Ετσι οι Αρχές «έπιασαν» επ’ αυτοφώρω την 15χρονη που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία με την οικογένεια και τους φίλους της, για διακοπές τις ημέρες των Χριστουγέννων, να κρατά το μαρκαδόρο και να γράφει το όνομά της στο ιστορικό μνημείο, κάτι που κατά τον ιταλικό νόμο συνιστά βανδαλισμό.

Το επεισόδιο έληξε με μια προειδοποίηση για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου και πρόστιμο 160 ευρώ.

Και, για να ξέρουμε για τί είδους μνημείο μιλάμε: Το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”) είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε.

Έτσι λοιπόν, αντέδρασαν οι Ιταλοί απέναντι στο δικό μας, κακομαθημένο κορίτσι. Καλό θα ήταν, πάντως, αν τους μιμούνταν και οι δικές μας αντίστοιχες ελληνικές αρχές, μπας και αρχίσει κάποτε να περιορίζεται το κακό που δέρνει σήμερα την Ελλάδα με την αναγραφή παντού ηλίθιων συνθημάτων.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ