Νέα εκκίνηση χρειάζονται τα Πανεπιστήμια
Μια βαθιά τομή στον  χώρο των Πανεπιστημίων επιχειρείται, με τον νέο νόμο πλαίσιο που δημοσιοποίησε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στόχος του ρηξικέλευθου νόμου είναι η αποκατάσταση του κύρους των ελληνικών ΑΕΙ, που από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν έχουν μετατραπεί σε προνομιακό χώρο ανάδειξης μειοψηφικών ρευμάτων και αναρχοαυτόνομης “κουλτούρας”.

Ήδη άρχισαν οι (αναμενόμενες) αντιδράσεις των κομμάτων της “αριστερής” αντιπολίτευσης, που φοβούνται ότι αν ο νέος νόμος προχωρήσει, θα χάσουν τον έλεγχο της σημερινής κατάστασης στα πανεπιστήμια, και δεν θα μπορούν να αποκτούν ερείσματα στο χώρο της Νεολαίας, με την ευκολία που έχουν συνηθίσει…

Όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των φοιτητών, έχουν μπουχτίσει με τα προκλητικά αντιεκπαιδευτικά καμώματα των δυνάμεων που αντιστρατεύονται τις πανεπιστημιακές σπουδές, και προωθούν την “επαναστατική γυμναστική” των μειοψηφιών.

Όσες πολιτικές δυνάμεις πονούν πραγματικά για το μέλλον των πανεπιστημιακών σπουδών, ας καθήσουν σε ένα τραπέζι διαλόγου για να βρεθεί και να υλοποιηθεί η καλύτερη δυνατή λύση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Τα ελληνικά πανεπιστήμια, αν τους εξασφαλιστεί άνετο εκπαιδευτικό πεδίο, έχουν τη δυνατότητα να πρωτεύσουν διεθνώς. Αρκετά έχουν διασυρθεί από τον κομματισμό που τα πολιορκεί, το άναρχο κλίμα που εντέχνως καλλιεργείται και τις απαράδεκτες συγκρουσιακές εικόνες που εκπέμπουν τα τελευταία χρόνια. Καιρός είναι πια, να προχωρήσουν μπροστά με πλήρη ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους.

Σχολιαστής

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content