Να πάρουν πρωτοβουλίες για τεστ οι Δήμαρχοι!

Σε 10 ευρώ καθορίστηκε από την κυβέρνηση το κόστος ενός γρήγορου τεστ (rapid test) κορωνοϊού και σε 40 ευρώ το κόστος ενός μοριακού τεστ. Νομίζουμε πως ειδικά τα rapid test  δεν είναι καθόλου ακριβά.

Το επισημαίνουμε αυτό, επειδή όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κορωνοϊός έχει δυστυχώς εξαπλωθεί σε αρκετά χωριά της ενδοχώρας, κι αυτό δικαιολογημένα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι κύριοι Δήμαρχοι, όταν πληροφορούνται πως σε κάποια χωριά της δικαιοδοσίας τους υπάρχουν κρούσματα, να κινήσουν αμέσως διαδικασίες για να αγοράσουν οι Δήμοι τις ενδεδειγμένες ποσότητες rapid test και να προχωρήσουν μόνοι τους σε δειγματοληπτικές εξετάσεις των κατοίκων στα πιο “ύποπτα” χωριά.

Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, το οποίο σημειωτέον έχει ενισχύσει τελευταία τους ΟΤΑ με αρκετά επιπλέον εκατομμύρια ευρώ. Ας διαθέσουν λοιπόν οι Δήμοι λίγα χρήματα για να δουν τί συμβαίνει στις περιοχές τους! (Με 5.000 ευρώ αγοράζονται 500 τέστ, με τα οποία μπορούν να ελεγχθούν αρκετά μικρά χωριά). Και ας οργανώσουν, με τη βοήθεια γιατρών και άλλων εθελοντών που σίγουρα δεν θα αρνηθούν να βοηθήσουν, εκστρατείες στα χωριά τους.

Είπαμε, οι Δήμοι δεν υπάρχουν μόνο για να μαζεύουν τα σκουπίδια και να εκδίδουν πιστοποιητικά. Αλλά βάζουν πλάτη και στα δύσκολα!

Για να δούμε, θα συγκινηθεί κανείς Αυτοδιοικητικός με την πρότασή μας;

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ