Να μας τα δώσουν, δικά μας είναι. Αλλά, ξέρουμε τί θα τα κάνουμε;

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη χθεσινή επαφή που είχε στην Αθήνα με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, “ζήτησε την παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που στεγαζόταν η αστυνομία στο κέντρο της πόλης για την αξιοποίησή τους”.

Ποιά συγκεκριμένα κτίρια είναι άραγε αυτά; Υποθέτουμε, αυτό που στέγαζε την Αστυνομική Διεύθυνση στη λεωφ. Δικαιοσύνης (και, ελπίζουμε, όλο το τετράγωνο), το άλλο που στέγαζε την Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη, και εκείνο, στα Λιοντάρια, όπου στεγαζόταν το Α’ και το Β’ Αστυνομικά Τμήματα.

Και, πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει αυτά τα κτίρια ο Δήμος Ηρακλείου, αν και όταν του παραχωρηθούν;

Κύριος οίδε!..

Άλλος, πλην του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δεν γνωρίζει. Ούτε ο Δήμαρχος. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε, βέβαια, οι Ηρακλειώτες.

Και δεν γνωρίζουμε, γιατί ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με την πρέπουσα σοβαρότητα γι΄αυτό το θέμα. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις ακούστηκαν κατά καιρούς, αλλά ήταν αυτές έπεα πτερόεντα. Πέταξαν, έφυγαν, και δεν τις θυμούνται ούτε αυτοί που επιχείρησαν να τις διατυπώσουν…

Κι όμως, η αξιοποίηση των κτιρίων αυτών, θα μπορούσε να επιλύσει πλήρως το όποιο στεγαστικό πρόβλημα του Δήμου Ηρακλείου, και να ικανοποιήσει πλήθος αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Κανονικά, έπρεπε ο Δήμος να είχε ήδη από καιρό ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα. Για να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραχώρηση των κτιρίων, που καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου.

Δεν το έκανε. Ας το κάνει τώρα τουλάχιστον. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Και, την επόμενη φορά που ο Περιφερειάρχης Κρήτης ή ο Δήμαρχος Ηρακλείου ξανασυναντηθούν με τους υπευθύνους της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, να μη ζητήσουν γενικά και αόριστα την παραχώρηση των κτιρίων, αλλά να κρατούν μαζί τους και να επιδείξουν τον όποιο συγκεκριμένο, σωστό και πλήρη σχεδιασμό τους. Μόνο έτσι θα γίνουν πειστικοί. Μόνο έτσι θα μπορέσουν, όχι να ζητήσουν, αλλά να απαιτήσουν την παραχώρησή τους.

Άν αδρανήσουν, θα σημαίνει ότι οι όποιες δηλώσεις τους επί του θέματος, γίνονται απλώς για… να περνά η ώρα μας.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ