Να ακουστούν οι απόψεις των Ομογενών μας

To ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, δεν αποτελεί “πρόβλημα”, όπως το βλέπουν κάποιοι. Είναι μια σημαντική, εθνική υπόθεση, που οφείλει η ελληνική πολιτεία να ξεκαθαρίσει, και μάλιστα προς την ορθή κατεύθυνση.

Οι Ομογενείς μας, ήταν και είναι πάντα συνδεδεμένοι με τα συμβαίνοντα στη μητέρα Πατρίδα. Ενδιαφέρονται για την πρόοδο της χώρας, και έχουν πάντα την πρόθεση να συμβάλουν σε αυτήν.

Δεν έχουν όμως μόνο υποχρεώσεις οι Ομογενείς. Έχουν και δικαιώματα, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν απολύτως, με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η σημερινή ελληνική Κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι, παρά τις καλές προθέσεις που επικρατούν, εξακολουθούν να υπάρχουν ατέλειες στο προωθούμενο νομοσχέδιο, όπως τουλάχιστον μας διαμηνύουν σοβαροί άνθρωποι και καλοί φίλοι της “Νέας Δράσης” από τη μακρινή Αυστραλία.

Ένας από αυτούς, μας επισημαίνει σε μήνυμά του:

“…Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε το δεσμό Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ζωντανό για το καλό της Πατρίδας μας, αρκεί και η Πατρίδα μας να μας συνδράμει. Δυστυχώς η ψήφος των ομογενών όπως την προωθεί η κυβέρνηση, αποκλείει χιλιάδες ομογενείς που υπηρέτησαν την Πατρίδα, κι αυτό μας έχει απογοητεύσει”.

Να τα δει το υπουργείο Εξωτερικών όλα αυτά τα επιμέρους προβλήματα που ανακύπτουν και να τα διορθώσει, όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Έτσι θα αποδείξει το σεβασμό της Πατρίδας προς τους Ομογενείς και θα καταστήσει εθνοφελές το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Κ.Τ.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ