Μια νέα, λαμπρή επιστήμονας

Έντονο επιστημονικό αλλά και γενικότερο και ευρύτερο ενδιαφέρον είχε το τριήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Recent Advances in Reproduction» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Ατλαντίς” και διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία για την Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, με πρόεδρο και διοργανωτή το Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή κ Αντώνη Μακρυγιαννάκη.

Μεταξύ των εξειδικευμένων εισηγήσεων που αναπτύχθηκαν, άριστη εντύπωση έκανε η εισήγηση της Ηρακλειώτισσας Βιολόγου Αικατερίνης Ι. Μπερδιάκη, που έχει κάνει λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα υπηρετεί ως Διδάκτωρ Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, διενεργώντας πειράματα βασικής έρευνας πάνω στην αναπαραγωγή.

Η Αικατερίνη Μπερδιάκη εισηγήθηκε στο συνέδριο το θέμα “Λειτουργίες των στρωματικών κυττάρων του ενδομητρίου σε σχέση με την ηλικία των γυναικών”.

Πρόκειται για μια εξαιρετική Ηρακλειώτισσα που τιμά την Κρήτη με το ήθος που την διακρίνει αλλά και με τις άρτιες επιστημονικές γνώσεις της.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content