Μια (κυπριακή) απουσία που σχολιάστηκε

Έντονες συζητήσεις και πικρά σχόλια πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό της Λευκωσίας, η απουσία της Κύπρου από τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα η μη αποστολή αγήματος από την Εθνική Φρουρά.

Εμείς, προτιμούμε να μη σχολιάσουμε το θλιβερό αυτό γεγονός, αφού θεωρούμε απαράδεκτη την απουσία κυπριακής αντιπροσωπείας στην προχθεσινή παρέλαση.

Για το θέμα αυτό, διαβάζουμε:

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι ακριβώς εισηγήθηκε η ΕΔΕΚ στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για την αποστολή αγήματος και συμμετοχής του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε:

“Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα ,στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου από την πλευρά της ΕΔΕΚ είχα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διαβούλευση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ώστε στην (προ)χθεσινή παρέλαση εορτασμού των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 να συμμετέχει και άγημα της Εθνικής Φρουράς, δεδομένου ότι η Κύπρος είχε ενεργή συμμετοχή στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821.

Πρέπει να τονίσω ότι όπως ρωτήθηκα και απάντησα, από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαφώνησε με την συγκεκριμένη πρόταση, καθώς επίσης και από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους δεν υπήρχε ουσιαστικά ενεργή στήριξη αυτής της πρότασης. Είναι προφανές ότι ήταν θέμα που θα μπορούσε να χειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο”…

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ