Μ. Καραμαλάκης και κρητική ύπαιθρος

Δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, να αλλάξει η νοοτροπία μιας ορεινής περιοχής, όπως είναι ο Μυλοπόταμος, όπου η οπλοφορία είναι μια (κακή) συνήθεια συνδεδεμένη άρρηκτα με το χθες.

Σήμερα πάντως, ο δραστήριος και αποτελεσματικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εμφανίζεται αποφασισμένος να το επιχειρήσει, και μάλιστα πολύ σοβαρά.

Κι άλλοι προκάτοχοι του το επιδίωξαν αυτό, αλλά τα αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά. Όμως, ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης έχει ένα μεγάλο “ατού”, που τον φέρνει πολύ πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα: Έχει δίπλα του έναν άξιο Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Μιχάλη Καραμαλάκη! Ο οποίος έχει ζήσει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην κρητική ύπαιθρο.

Άλλο είναι να προσπαθείς να εφαρμόσεις μια θεωρία, κι άλλο να αποτελεί προσωπικό σου βίωμα η νοοτροπία και η πρακτική μιας περιοχής, στην οποία έχεις ζήσει κι εσύ ενεργά.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης είναι απόλυτος γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στην ύπαιθρο της Κρήτης. Και είμαστε βέβαιοι πως θα κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση.

Αν και τώρα δεν γίνει κάτι σημαντικό, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ