Κριτική Γ. Βουλγαράκη στους λοιμωξιολόγους

Αγανάκτησε ο Γιώργος Βουλγαράκης,από τις πολλές και διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις των λοιμωξιολόγων γύρω από τα εμβόλια. Και σε ανάρτησή του, γράφει δημόσια αυτό που λένε πολλοί ιδιωτικά.

Σημειώνει λοιπόν:

«Αρχικά θεωρώ ότι είμαι διανοητικά κοντά στον μέσο άνθρωπο, εννοείται δεν είμαι ψεκασμένος ούτε ιδεοληπτικός και προφανώς όχι αντιεμβολιαστής. Αφού συμφωνούμε σε αυτό, ας δούμε την ουσία της ανάρτησης: Ανοιξε, λοιπόν, η πλατφόρμα από σήμερα για τους 30 ως 39, αλλά μόνο με τοAstraZeneca, επειδή προφανώς ελάχιστοι μεγαλύτεροι πηγαίνουν στα ραντεβού που τους έχουν οριστεί. Και εκεί που λες “ωραία, προχωράει το πράγμα”, αν εμβολιστούν τα παιδιά μου, θα είμαστε οικογενειακά ασφαλείς, ακούς τον ειδικό Α να λέει “στην τάδε χώρα το εμβόλιο αυτό δεν χορηγείται στους κάτω των 50”, ακούς στο άλλο κανάλι τον ειδικό Β να λέει “υπάρχει θέμα με τις γυναίκες που είναι σε ηλικία να τεκνοποιήσουν ή είναι ήδη σε ενδιαφέρουσα”, ακούς τον ειδικό Γ σε άλλη εκπομπή να λέει “δεν υπάρχουν δεδομένα, αλλά είμαι βέβαιος (!) ότι δεν υπάρχει θέμα”», λέει ο Γιώργος Βουλγαράκης και συνεχίζει: «Το ερώτημα είναι: Πόσο θέλετε να μας τρελάνετε; Διότι με το “ναι μεν αλλά” και το “ίσως”, “επειδή”, “μπορεί”, “αφού”, “είμαι και εγώ ειδικός”, με λίγα λόγια, από τέτοιους ειδικούς η Ελλάδα είναι πλήρης εδώ και χρόνια και σε κάθε θέμα που ανακύπτει! Η ασυλία, και καλώς κατά τη γνώμη μου, δόθηκε στους ειδικούς για να μπορούν απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο της επιστήμης τους και μόνον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν και το δικαίωμα να τρελαίνουν τον κόσμο.

Στο βαθμό που τα πράγματα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα, μην περιμένετε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όπως έχουν σχεδιαστεί. Σας ερωτώ λοιπόν, τώρα που είπαμε όλα αυτά, εγώ που είπα στην κόρη μου να περιμένει, θεωρείτε πως είμαι “ψεκασμένος”;» καταλήγει ο πρώην υπουργός, που παρεμπιπτόντως έκανε και ο ίδιος το AstraZeneca προτού ξεσπάσει ο κακός χαμός!

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ