Περιμένοντας στην ουρά του εμβολιαστικού κέντρου

Ο κύριος και η κυρία της φωτογραφίας που από χθες κάνει το γύρο του κόσμου, είναι το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ιταλίας, ο κύριος Μάριος Ντράγκι και η σύζυγός του. Tον κ. Ντράγκι τον γνωρίσαμε καλύτερα ως τον “άνθρωπο που έσωσε το ευρώ”, πριν τον επιστρατεύσουν οι Ιταλοί να τους κυβερνήσει.

Τι περιμένουν εκεί που κάθονται; Περιμένουν νάρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν (όπως μάθαμε μάλιστα, έκαναν και οι δυο το πολυσυζητημένο εμβόλιο της AstraZeneca).

Θα μπορούσαν φυσικά, να κάνουν το εμβόλιο στο πρωθυπουργικό μέγαρο ή στην κατοικία τους. Όμως, εκείνοι αποφάσισαν να συμπεριφερθούν όπως όλοι οι “κοινοί θνητοί”, δηλαδή όπως όλοι οι Ιταλοί πολίτες. Μετέβησαν στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής τους και περίμεναν στην “ουρά”.

Έτσι, δίνουν το καλό παράδειγμα στους συμπατριώτες τους, αλλά και στους απλούς πολίτες και όλους τους βαθμοφόρους της πολιτικής σ’ όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, όπως έκανε και προ ημερών στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” της Αθήνας ο κ. Κώστας Σημίτης, διδάσκουν πολιτικό ήθος. Το οποίο δυστυχώς στις μέρες μας αποτελεί μια πολύ παρεξηγημένη έννοια, θεωρείται είδος εν ανεπαρκεία, και ως εκ τούτου, αισθανόμαστε την ανάγκη κάποιοι, που και που, να μας επιβεβαιώνουν πως δεν έχει εκλείψει ολοσχερώς.

Κ.Τ.

Ο Κώστας Σημίτης ενώ περίμενε, προ ημερών, τη σειρά του να εμβολιαστεί, στην “ουρά” του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ