Κάποιος από το Δήμο, να κάνει τη (νέα) αρχή!

Πριν από δυόμιση και πλέον χρόνια, συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018, έγραφαν οι καλοί συνάδελφοι στην “Πατρίδα”:

Σε πρώτο πλάνο βάζει η Λότζια τη διεκδίκηση των τριών μεγάλων δημόσιων κτηρίων που καταρρέουν στην καρδιά της πόλης, την ίδια ώρα που τόσο ο Δήμος Ηρακλείου αλλά και δημόσιες υπηρεσίες έχουν άμεση ανάγκη στέγασης  για να απαλλαγούν από το βαρύτατο κόστος της ενοικίασης, το οποίο «καίει» την τσέπη των φορολογουμένων.

Η εντεταλμένη για θέματα Δημοτικής Περιουσίας αντιδήμαρχος Πολεοδομίας  Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη συνοδευόμενη από στελέχη της υπηρεσίας πρόκειται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου την Πέμπτη, με σκοπό να παρουσιάσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί την παραχώρηση όλων των εγκαταλελειμμένων δημόσιων κτηρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα που έπονται εάν δεν ληφθούν το συντομότερο μέτρα για την αποκατάστασή τους.

Πρόκειται για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου και της Τροχαίας, η παραχώρηση των οποίων ως σήμερα προσκρούει στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία αλλά και τα χαλαρά αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης”.

Πέρασαν από τότε δυόμιση χρόνια, και τα συγκεκριμένα κτίρια εξακολουθούν να παραμένουν στην ίδια και χειρότερη κατάσταση, εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα.

Και, καλά, το δημόσιο και τις υπηρεσίες του, τις ξέρουμε. Κινούνται με βάση το νόμο της αδράνειας.

Στο Δήμο Ηρακλείου όμως, δεν πρέπει να ξανασχοληθούν με το ίδιο θέμα, αφού τίποτε απ’ όσα έπρεπε να γίνουν δεν έγινε;

Πρέπει! Απλώς, ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η “συμπολίτευση”, η “αντιπολίτευση”, κάποιος τέλος πάντων, ας κάνει την (νέα) αρχή!

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ