Καλό αλλά… πολύ ακριβό σπορ το 5G!

Όπως βλέπουμε, έχει ήδη αρχίσει να εισχωρεί στην καθημερινότητά μας η νέα τεχνολογία 5G της κινητής τηλεφωνίας και κατ’ επέκταση του ίντερνετ, που εξασφαλίζει μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης των δεδομένων.

Κανείς δεν αντιλέγει, πως η εξέλιξη αυτή, όπως κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι θετική και γίνεται ευμενώς δεκτή από τους εξυπηρετούμενους πολίτες.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας τα λένε όλα, όσοι άρχισαν να διαφημίζουν το νέο αυτό τεχνολογικό προϊόν.

Και δεν μας λένε το σημαντικότερο: Ότι οι περισσότερες κινητές τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα, δεν μπορούν να δεχθούν την τεχνολογία 5G. Που σημαίνει πως, όποιος θέλει 5G, θα πρέπει… να αγοράσει καινούργια, πολύ πιο ακριβή, τηλεφωνική συσκευή!

Προς το παρόν, δίκτυα 5G υπάρχουν μόνο σε κάποιες μικρές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δεν χωρεί αμφιβολία βέβαια ότι γρήγορα τα δίκτυα θα επεκταθούν παντού. Και ο κόσμος, που πάντα ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας, θα υιοθετήσει και τούτη την εξέλιξη.

Σήμερα όμως διερχόμαστε μια πολύ σοβαρή και βαθύτατη κρίση, οικονομική και όχι μόνο. Καλά θα κάνουμε λοιπόν, να είμαστε όλοι συγκρατημένοι. Και να μην μας αγχώνουν οι διαφημιστές του 5G…

K.T.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ