Καλές είναι οι μακέτες, μόνο που δεν αρκούν…

Αν αρκούσαν οι μακέτες και τα γραφικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα είμασταν όλοι ευτυχείς σ’ αυτό τον τόπο. Δυστυχώς όμως, δεν αρκούν οι μακέτες, όσο όμορφες κι αν φαίνονται, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων…

Το γράφουμε αυτό, γιατί έχουν ήδη περάσει αρκετοί μήνες από τις πομπώδεις εξαγγελίες που είχε κάνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μποκέας, για την λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, που ενώνει το Ηράκλειο με το Γάζι, ότι “ολοκληρώθηκε η σπουδαία μελέτη” και αρχίζει η διαμόρφωση της σημαντικότατης αυτής οδικής αρτηρίας.

Είχε πεί πολλά, τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Δήμαρχος. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά: Δημιουργούμε νέα δεδομένα και προοπτικές για κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρήσεις. Αποδίδουμε ελεύθερο χώρο για να αλλάξει η καθημερινότητά μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη. Βάζουμε τέλος στην αναρχία και την οδική ανασφάλεια. Προωθούμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και προχωράμε σε μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις, αναβαθμίζοντας το Μαλεβίζι και τη ζωή μας»!

Και, τι έγινε από όλα αυτά μέχρι σήμερα; Ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό… Τίποτε, απολύτως! Πολύ φοβούμαστε πως θα παρέλθει η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, και η λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου θα παραμείνει ως έχει. Εκτός κι αν ο κ. Μποκέας έχει κάτι καινούργιο να ανακοινώσει.

Μέχρι πάντως να δούμε κάποιο συνεργείο να δουλεύει εκεί, ας κλείσουμε τα μάτια, ας επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας και ας διασχίσουμε το δρόμο σύμφωνα με τις ωραίες γραφικές απεικονίσεις. Ας παρηγορηθούμε με μια προσομοίωση της προβαλλόμενης εικονικής πραγματικότητας…

Κ.Τ.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content