Η ΠΕΔ Κρήτης ανακτά το κύρος της!

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η διαπίστωση – που μάλλον είναι κοινή – ότι τον τελευταίο καιρό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης επιχειρεί πολύ σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις πάνω σε διάφορα καίρια θέματα και προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση στο νησί μας, αλλά και την Κρήτη γενικότερα. Όπως λ.χ. η παρέμβαση που επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες στο φλέγον θέμα του Νέου Οδικού Άξονα.

Είναι αλήθεια ότι πριν τη σημερινή δραστήρια διοίκησή της, η ΠΕΔ Κρήτης είχε περιοριστεί σε ένα μάλλον τυπικό και δευτερεύοντα ρόλο. Με αποτέλεσμα, η κάθε δημοτική αρχή να κινείται και να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοδύναμα. Γι’ αυτό και τα γενικότερα οφέλη και οι διεκδικήσεις από την κεντρική διοίκηση, ήταν μάλλον πενιχρά.

Σήμερα, παρατηρείται το αντίθετο. Η ΠΕΔ Κρήτης κινείται συντονισμένα, οργανώνεται και προετοιμάζει καλύτερα και ορθολογικότερα τις παρεμβάσεις της, με επακόλουθο αυτές να γίνονται πιο ουσιαστικές και κατά πολύ αποτελεσματικότερες.

Με άλλα λόγια, ο αυτοδιοικητικός αυτός θεσμός ανακτά το κύρος του. Και επιτέλους γίνεται σεβαστός από εκείνους στους οποίους απευθύνεται.

Αν συνεχίσει έτσι, μόνο θετικά θα συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του γενικότερου ρόλου της Αυτοδιοίκησης στο νησί μας.

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ