Η ανεργία και η λανθασμένη νοοτροπία κάποιων νέων

Πως έχει ξανανοίξει η “ψαλίδα” της ανεργίας, λόγω και κορωνοϊού, στην Ελλάδα και σ’ όλο το (δυτικό) κόσμο, δεν το αμφισβητεί κανείς.

Κάθε νόμισμα όμως, έχει δυο όψεις.

Στην άλλη όψη του θέματος, ακούγονται και κάποιες αγωνιώδεις παρατηρήσεις επιχειρηματιών που, παρά την υπαρκτή μεγάλη ανεργία, δεν μπορούν να βρούν εξειδικευμένο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους!

Υπάρχουν περιπτώσεις που ψάχνουν εργοδότες επί μήνες κάποιες ειδικότητες, και δεν μπορούν να βρούν αυτούς που χρειάζονται! Κι ας προσφέρουν αρκετά υψηλές αποδοχές…

Αυτό έχει να κάνει με την κατανομή του εργατικού δυναμικού, με την ανεπαρκή επιμόρφωση, αλλά, προπαντός, με τη λανθασμένη νοοτροπία πολλών νέων. Που προτιμούν να μένουν άνεργοι και να πίνουν τον καφέ τους στις καφετέρειες, παρά να δουλέψουν στις οικοδομές, στις αλουμινοκατασκευές, στα διάφορα συνεργεία, ως οδηγοί, κ.α.

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ντροπή, αντίθετα, είναι η απαξίωση κάποιων επαγγελμάτων, που μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα έντιμο εισόδημα, τη στιγμή μάλιστα που το έχεις απόλυτη ανάγκη!

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ