Η αλήθεια για την πλατεία της Ροδιάς

Ειλικρινά, πολύ χαιρόμαστε που, επιτέλους, άρχισαν τα έργα διαμόρφωσης της πλατείας στη Ροδιά. Πανέμορφο το χωριό, για διάφορους λόγους είχε μείνει τελευταίο σ΄αυτό το θέμα. Παντού, σε όλα τα χωριά του Μαλεβιζίου είχαν διαμορφωθεί ωραίες πλατείες, εκεί δυστυχώς είχαν μεσολαβήσει διάφορα που καθυστέρησαν το συγκεκριμένο έργο.

Παραδίδοντας όμως τη σκυτάλη στη νέα δημοτική αρχή, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και οι συνεργάτες του, είχαν τα πάντα ετοιμάσει για να αποκτήσει επιτέλους και η Ροδιά την πλατεία της. Έτοιμες και πλήρεις οι μελέτες, εξασφαλισμένοι και οι πόροι. Απέμεινε, η ενεργοποίηση της διαδικασίας από τη δημοτική αρχή Μποκέα. Που, κατά το πρώτο διάστημα της θητείας της, αντί να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, επιχείρησε να το… καταποντίσει, διοχετεύοντας αλλού όσα χρήματα είχαν εξασφαλιστεί! Αντέδρασαν όμως δυναμικά οι Ροδιανοί και απέτρεψαν την άδικη αυτή απόπειρα… Έτσι, ο κ. Μποκέας υποχρεώθηκε να προχωρήσει στη δημοπράτηση του καθυστερημένου έργου και έτσι βλέπουμε σήμερα τον εργολάβο να πιάνει δουλειά…

Χθες, πήγαν στη Ροδιά “παράγοντες” της δημοτικής αρχής και… φωτογραφήθηκαν μπροστά στην πλατεία. Μεταξύ τους, απ’ ό,τι είδαμε, δεν ήταν ο κ. Μποκέας, που δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Ίσως είχε τους λόγους του να απουσιάζει από τις φωτογραφίες, που δείχνουν τους συνεργάτες του να χαριεντίζονται μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Άσχετα αν, με εξαίρεση τον Πρόεδρο κ. Στρατάκη, όλοι οι υπόλοιποι, μέχρι σήμερα, δεν είχαν καμιά σχέση με την όλη προετοιμασία του έργου. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως θα ενδιαφερθούν σοβαρά γι’ αυτό κατά την εκτέλεσή του.

Όσο για το γραφείο Τύπου του Δήμου Μαλεβιζίου, έσπευσε χθες, και καλά έκανε, να δημοσιοποιήσει το γεγονός. Κατά την προσφιλή τακτική του βέβαια, δεν ανέφερε ούτε μια λέξη για την όποια συμβολή της δημοτικής αρχής Μαμουλάκη, που παρέδωσε “στο πιάτο”, όπως λέμε, κι αυτό το έργο έτοιμο για δημοπράτηση. Που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι είχαν δουλέψει και τρέξει για να το προετοιμάσουν…

Αυτά για την Ιστορία! Με την ευχή, όλα να πάνε καλά από εδώ και μπρος και σύντομα να δούμε υλοποιούμενο ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Ροδιά, που αξίζει πολλά περισσότερα.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ