Γιώργος Τζωράκης, ένας λαμπρός επιστήμονας

Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε χθες και το τυπικό μέρος της αναγόρευσης του αρχαιολόγου Γιώργου Τζωράκη σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η διδακτορική διατριβή του κ. Τζωράκη είχε ως αντικείμενο την ιστορία της Κρητικής Αρχαιολογίας, από τα χρόνια του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου, έως και τον β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1884-1940).

Ο Γιώργος Τζωράκης είναι ένας πολλά υποσχόμενος επιστήμονας που έχει ήδη δώσει δείγματα των δυνατοτήτων του από τη γόνιμη περίοδο της δημαρχίας του Κώστα Μαμουλάκη στο Μαλεβίζι. Ο κ. Μαμουλάκης είχε επιλέξει ως ειδικό σύμβουλό του τον κ. Τζωράκη, επιλογή που αποδείχθηκε από τις επιτυχέστερες στη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Τζωράκης, που αγαπά με πάθος το Μαλεβίζι, έκανε πολύ σημαντικά πράγματα. Πρόβαλε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον τόπο στους τομείς της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και του Πολιτισμού, ανέλαβε πολλές δημιουργικές πρωτοβουλίες και υπήρξε ένας από τους πλέον θετικούς και παραγωγικούς συνεργάτες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου κάνει επίσης πολύ σημαντικά πράγματα.

Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του.

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ