Γιατί είναι κλειστά τα σχολεία του Μαλεβιζίου;

Κανονικά λειτουργούν σήμερα στο Ηράκλειο τα σχολεία, εκτός από εκείνα που βρίσκονται στη σχετική λίστα της Περιφέρειας. Πρόκειται μάλλον για σχολεία που έπαθαν κάποιες ζημιές από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι.

Κανονικά λειτουργούν, όπως πληροφορούμαστε, και τα σχολεία στον Άγιο Νικόλαο, αφού κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κλείσουν.

Δεν θα λειτουργήσουν όμως σήμερα τα σχολεία στις περιοχές του Δήμου Σητείας και του Δήμου… Μαλεβιζίου.

Και, στη μεν Σητεία, δεν είναι δυνατό να λειτουργούν τα σχολεία, όταν δίπλα έγινε χθες ο σεισμός των 6,3 ρίχτερ.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου όμως, γιατί άραγε δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία; Γιατί έσπευσε ο Δήμος, λίγη ώρα μετά τα 6,3 ρίχτερ, να ανακοινώσει το κλείσιμό τους, όταν μάλιστα ο ίδιος Δήμος μας πληροφορούσε προ ημερών ότι “κανένα πρόβλημα” δεν υπήρξε στα σχολικά κτίρια της περιοχής του;

Μήπως “κάτι ξέρουν” περισσότερο από όλους εμάς ο κ. Μποκέας και οι συνεργάτες του; Αν ξέρουν, να μας το πουν, για να το μάθουμε κι εμείς.

Αν το κλείσιμο τους το πρότειναν οι σεισμολόγοι, καλώς έπραξαν. Αν το αποφάσισαν μόνοι τους, θα πρέπει να εξηγήσουν το σκεπτικό τους στους γονείς, που ψάχνουν σήμερα πού και πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά τους, τα οποία χάνουν διαρκώς μαθήματα…

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content