Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ένας αποτυχημένος θεσμός

Είναι θλιβερή η αποτίμηση του κύκλου εργασιών που πέτυχαν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα των περιοχών όπου ισχύει ο (κορεσμένος) θεσμός των λεγόμενων “ενδιάμεσων εκπτώσεων”.

“Η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν κάνει τον κύκλο τους και πρέπει να καταργηθούν. Δεν συγκινούν πλέον κανένα, ούτε εμπόρους, ούτε καταναλωτές. Όσοι άνοιξαν αυτήν την Κυριακή αμφιβάλλω εάν η είσπραξη κάλυψε τα έξοδα τους”.

Δεν το λέμε εμείς αυτό, το λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης.

Αλλά αυτό το λέει και το ξαναλέει, εδώ και πολύ καιρό, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, τα μέλη του οποίου δεν συμμετέχουν στις λεγόμενες “ενδιάμεσες εκπτώσεις”.

Είναι αυτή μια σοφή απόφαση των διοικούντων τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, που αποδεικνύεται ότι ξέρουν πολύ καλά πού πατεί και πού βαδίζει το εμπόριο στον τόπο μας.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Προέδρου Μανώλη Κουμαντάκη, που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως αυτός ο θεσμός ανήκει στο παρελθόν και πως γενικά ο θεσμός των εκπτώσεων πρέπει να μελετηθεί εξ υπαρχής και να αναπροσαρμοστεί στις σύγχρονες δύσκολες συνθήκες.

Ας ελπίσουμε πως οι απόψεις αυτές θα τύχουν της προσοχής που δεν έτυχαν μέχρι σήμερα, από τα “κεντρικά”!

Σχολιαστής

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content