Δημοσκόπηση για ΒΟΑΚ και Περιφερειάρχη
Αυξημένα είναι τα ποσοστά αποδοχής του έργου του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτακη από τους πολίτες του νησιού σε μέτρηση που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO  για λογαριασμό της Αθηναϊκής  εφημερίδας “Παραπολιτικά” και που δημοσιεύτηκε  στην έντυπη έκδοση της. Η έρευνα κατέγραψε μεταξύ άλλων τις απόψεις των πολιτών γιά το έργο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, αλλά και για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ που χαρακτηρίζεται το κορυφαίο έργο της μεγαλονήσου.
Η μέτρηση του εξεταζόμενου δείγματος στην Κρήτη και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες καταγράφει ποσοστό 57,9 % των πολιτών που δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι απο το έργο του κ. Αρναουτάκη, ενω το 37,9 % εμφανίζεται λίγο έως καθόλου ευχαριστημένο.
Το έργο του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με την μέτρηση, συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής στην πολυπληθέστερη Περιφερειακη Ενότητα Ηρακλείου με 66,2% και Ρεθύμνου με 60,6,%. Οι θετικές  απόψεις είναι μεν πλειοψηφικές αλλά μειωμένες στις Π.Ε ενότητες Χανίων με 50,5% και Λασιθίου 50;8%.

Απαντήσεις 93,2% για ολοκλήρωση ΒΟΑΚ

 

Για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων 93,2 %η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ είναι ένα έργο υψίστης σημασίας που θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων στην οικονομική εμπορική και τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης.

Σε ποσοστό 57,6 %οι Κρητικοί αναγνωρίζουν και θεωρούν σημαντική την συμβολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υλοποίηση του έργου, ταυτόχρονα όμως εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την ολοκλήρωση του καθώς το 68,3% πιστεύει ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εξαγγελθεί. Οι πολύχρονες καθυστερήσεις και ματαιώσεις του έργου έχουν δημιουργήσει ενα έντονο κλίμα δυσπιστίας, το οποίο μπορεί να αναστραφεί μόνο με την επίσπευση των διαδικασιών και τη ταχύτερη εκτέλεση των έργων.

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content