Δεν μας τα είπαν καθόλου καλά οι διαδηλωτές…

Ήταν λέει πολύς ο κόσμος χθες στα Χανιά, που διαδήλωσε κατά της αστυνομικής επέμβασης στη διαβόητη “κατάληψη” της “Rosa Nera” (έτσι είχαν μετονομάσει το ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας οι καταληψίες), απ’ όπου εξωπετάχτηκαν οι καταληψίες, που δεν υπερέβαιναν τα 15 με 20 άτομα.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες (του zarpanews), oι διαδηλωτές ήταν πολύ περισσότεροι. Κάποιες εκατοντάδες.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι πως δήλωναν σαν αφορμή της καθόδου τους στη διαδήλωση, την αντίθεσή τους στη μετατροπή του ιστορικού αυτού χώρου σε ξενοδοχείο, αφού “με την επένδυση που έχει υπογραφεί, ο δημόσιος χώρος που τόσα χρόνια ήταν επισκέψιμος για όλους τους πολίτες θα παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα“. (Αυτό ακριβώς είχε δηλώσει από προχθές και ο ανεκδιήγητος κ. Παύλος Πολάκης, εκφράζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ…).

Πάντως, οι χθεσινοί διαδηλωτές, θελητά ή αθέλητα (μάλλον θελητά), εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν τους καταληψίες (δηλαδή αυτό που λέμε “μπάτε σκύλοι, αλέστε και αλεστικά να μη δώσετε”) και να στρέφονται κατά της νομιμότητας.

Καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει στη χώρα μας. Και είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά αυτό το δικαίωμα.

Οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές των Χανίων όμως, δεν μας τα είπαν καθόλου καλά. Γιατί:

-Εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν μια σκαστή παρανομία

-Παρέβλεψαν την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών τους που αντιτίθεντο ανέκαθεν στη συγκεκριμένη πολύχρονη παράνομη κατάληψη

-Δεν τους είδε κανείς να διαδηλώνουν κατά των καταληψιών, για τη βεβήλωση ενός ιστορικού κτιρίου.

Είπαμε, όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, υποστηρίζοντας τις όποιες θέσεις τους. Και δεν ανησύχησε κανέναν η χθεσινή διαδήλωση.

Αυτό όμως που προβληματίζει πολλούς, είναι το γεγονός ότι ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος κυβερνούσε (δυστυχώς) την Ελλάδα, έχει και εκφράζει δια των στελεχών του, θέσεις που ποδοπατούν τη νομιμότητα και ταυτίζονται απολύτως με την παρανομία.

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ