Δεν είναι εύκολος ο αντιπολιτευτικός λόγος!

Μειδιά ο κόσμος, παρακολουθώντας τις δηλώσεις που κάνουν, και τις “ερωτήσεις” που καταθέτουν, τον τελευταίο καιρό, ορισμένοι (όχι όλοι, ευτυχώς) βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Όχι πως δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, δείχνει πως οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές μας, “δουλεύουν”, κατ’ αρχήν, τους εαυτούς τους, και κατ’ επέκταση όλους εμάς.

Δεν τους πήραν τα χρόνια, για να υποστηρίξει κάποιος πως πάσχουν από… ομαδική άνοια. Και πως ξεχνούν τα καμώματα και τα “ξεγιβεντίσματα” της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ψάχνουν να βρούν προβλήματα να μεγενθύνουν, και δεν τους πειράζει αν, τις περισσότερες φορές, θυσιάζουν την όποια προσωπική αξιοπιστία τους.

Δε λέει κανείς να μην κάνουν αντιπολίτευση. Αλλά δεν πάει να πεί πως, αν είσαι στην αντιπολίτευση, μπορείς να λες ό,τι σού ‘ρθει κι ό,τι σου καπνίσει. Θέλει και η αντιπολίτευση την “τέχνη” της. Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κι αυτοί που λειτουργούν όπως προαναφέρουμε, πείθουν τελικά πως δεν είναι ούτε σοβαροί, ούτε υπεύθυνοι πολιτικοί “παράγοντες”.

Δικαίωμά τους είναι να συνεχίσουν κατ’ αυτό τον τρόπο. Η ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα, είναι κακοί σύμβουλοι. Ο λαϊκισμός, αν δεν το έχουν καταλάβει, διανύει σήμερα περίοδο κρίσης στην Ελλάδα!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ