Το πιο όμορφο λουλούδι στη Γυναίκα, που γιορτάζει…

Μόνο ένα λουλούδι μπορεί να εκφράσει την ομορφιά που ακτινοβολεί η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας… Ένα λουλούδι, για το ομορφότερο των πλασμάτων της Φύσης, που μπορεί να ξελόγιασε τον Αδάμ, έστησε όμως ένα ολόκληρο σπιτικό, μετά τη φυγή από τον παράδεισο…

Έχει πολλούς συμβολισμούς ο σημερινός εορτασμός. Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας φτάνει πίσω στο 1857, όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Παραδοσιακά, αυτή η μέρα αποτελεί φόρο τιμής στα γεγονότα της 8 Μαρτίου 1857. Ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο με σκοπό να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών.

Εμείς, αν δεν συμμετάσχουμε σήμερα σε κάποιον εορτασμό, ας δείξουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας προς τη Γυναίκα, διαλέγοντας γι΄αυτήν το πιο όμορφο λουλούδι…

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ