Αναφορά στην πρωτοβουλία του Μ. Κεφαλογιάννη

Το πόσο σημαντική και εθνικά ωφέλιμη ήταν η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, να ζητήσει με ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ακύρωση του παράνομου τουρκολυβικού Μνημονίου, αποδεικνύεται και από την αναφορά που έκανε στο θέμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου:

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ως εξαιρετικά σημαντική την έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής μας, κ. Κεφαλογιάννης -και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία έκθεσης για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, στην οποία περιλαμβάνονται πολύ ξεκάθαρες θέσεις για την ακυρότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο Θάλασσα και μια σειρά από άλλα χρήσιμα στοιχεία, πολύ ευνοϊκά για τις εθνικές μας θέσεις. Ανάμεσα στα άλλα, η έκθεση αυτή καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να μην εφαρμόσουν καμία ρήτρα που περιλαμβάνεται στη μεταγενέστερη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, καθώς προβλέπει παράνομες, όπως λέει η έκθεση, δραστηριότητες γεώτρησης σε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, η έκθεση ότι για τη βελτίωση της ασφάλειας στη χώρα, πρέπει να αποσυρθούν  όλοι οι μισθοφόροι, και οι ξένες δυνάμεις από το έδαφος της Λιβύης. Παρατηρούμε ότι η δουλειά που κάνουμε, η ελληνική διπλωματία, αλλά και οι Ευρωβουλευτές μας κινούνται μεθοδικά και αποτελεσματικά, προς όφελος των θέσεων της Πατρίδας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content