Άλλο το Γάζι, άλλο το Οροπέδιο Λασιθίου

Έκλεισε για λίγες μέρες το Δικταίον Άντρο, λόγω των σεισμών. Και αναγκαστικά έπαψαν οι επισκέψεις στο εσωτερικό του. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γ. Στεφανάκης σπεύδει στην Αθήνα προς συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί “για το παρατεταμμένο κλείσιμο του σπηλαίου” και να ζητήσει την ταχύτερη επαναλειτουργία του.

Το γεγονός μας θυμίζει τις κλειστές πύλες της Αρχαιολογικής Συλλογής του Μαλεβιζίου που έχει αναστείλει τη λειτουργία της πάνω από ένα χρόνο και πολύ αμφιβάλλουμε αν ξαναλειτουργήσει. Βλέπετε, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έχει άλλες, πιο σημαντικές προτεραιότητες. Με την Αρχαιολογική Συλλογή θα ασχολείται; Ας περιμένουν τα αρχαία, κι όσοι ενδιαφέρονται γι΄αυτά, να δημιουργηθεί νέος χώρος για να μεταφερθούν αλλού. Μετά από τρία – τέσσερα χρόνια δηλαδή… Και μέχρι τότε, “έχει ο Θεός”!

Να μην είμαστε όμως μονότονοι, γιατί έχουμε επανειλημμένως ασκήσει κριτική στον κ. Μποκέα για το συγκεκριμένο θέμα. Και, δεν φταίει μόνο αυτός, για την αναστολή λειτουργίας του Μουσείου στο Γάζι. Κυρίως υπεύθυνος είναι αυτός, αλλά υπάρχουν και συνυπεύθυνοι.

Για το συγκεκριμένο, σοβαρό πρόβλημα, δεν βλέπουμε να διαμαρτύρεται κανένας. Ούτε κάτοικος του Γαζίου, ούτε του ευρύτερου Δήμου, ούτε βέβαια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου. Προφανώς οι τελευταίοι θεωρούν ότι η Αρχαιολογική Συλλογή υπάρχει στο Γάζι… για να παραμένει κλειστή.

Ζητούμε συγνώμη από όλους, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να επαναφέρουμε το “ενοχλητικό” αυτό θέμα στο προσκήνιο.Με την ελπίδα ότι ίσως κάποιος, κάποτε, αποφασίσει να το ξαναδεί, στις πραγματικές του διαστάσεις.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content