Ακόμα δεν αποφασίστηκε τι θα γίνει με την ώρα

Ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει στη Βαβέλ των Βρυξελλών, για το αν θα αλλάξει φέτος η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Όπως από τις 25 Σεπτεμβρίου η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ ενημέρωσε τους αναγνώστες της, θα περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει τελικά, μέχρι τις παραμονές της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Η θερινή ώρα καθιερώθηκε μετά την πρώτη μεγάλη πετρελαϊκή κρίση του 1973 (σημειώστε ότι και σήμερα έχουμε μια μεγάλη, διεθνή ενεργειακή κρίση). Από τότε, κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, η ώρα πάει μία ώρα πίσω. Φέτος, λοιπόν, η ώρα αλλάζει στις 31 Οκτωβρίου 2021. Οι πολίτες θα πρέπει τότε να γυρίσουν μία ώρα πίσω τους δείκτες ρολογιού, από τις 04.00 στις 03.00, προκειμένου να γίνει το πέρασμα από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση της Επιτροπής να σταματήσει η πρακτική της αλλαγής ώρας.

Όμως, η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη αποκτήσει νομική ισχύ, διότι αναμένεται η οριστικοποίησή της από το Συμβούλιο της ΕΕ. Και οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών, για τη διατήρηση της χειμερινής ή της θερινής ώρας, παρακωλύουν τη διαδικασία.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content