ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γεώργιος Βλαχάκης, ένας χαρισματικός Κρητικός

Τον Αύγουστο του 2014 έσβησε αθόρυβα και υπερήφανα, όπως υπερήφανος ήταν και ο ίδιος, χωρίς να επιβαρύνει κανένα, στο σπίτι της αδελφής του Ρένας, η οποία τον περιέθαλψε τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Γεώργιος Βλαχάκης.

Σαν αφιέρωμα στη μνήμη του, η Ρένα δημοσιεύει μια φωτογραφία του Γιώργου όταν ήταν φοιτητής. Σε μια εκδήλωση που έγινε στο Καφτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος ήταν πρωτοχορευτής. Θυμάται λοιπόν η Ρένα ότι κάποιο πρωί, κάποιος χτυπούσε επίμονα το κουδούνι του διαμερίσματός της. Ήταν ο αγαπημένος μας φίλος Γιώργος Καραντινός, ο γιατρός, ο οποίος ήταν τότε κι αυτός φοιτητής.

“Ξύπνα μωρέ να δεις τον αδελφό σου, που τον έχουν όλες οι βιτρίνες των φωτογραφείων της Θεσσαλονίκης”.

Αυτός ήταν ο Γιώργος, ένας αριστούχος φοιτητής, ένας από τους ωραιότερους άνδρες της γενιάς του, που όλες οι φοιτήτριες ήταν ερωτευμένες μαζί του. Ακόμη και η πανέμορφη κορούλα γνωστής επώνυμης οικογένειας της Θεσσαλονίκης που έμενε απέναντι από την πολυκατοικία του αδελφού μου, του έστελνε από το μπαλκόνι τους φιλάκια…

Κορυφαίος επιστήμονας, ένας ερευνητής που έχοντας διαρκή επικοινωνία με την Αμερική μέσω βιβλιογραφίας, μελετούσε και εφάρμοζε. Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που αντιμετώπιζε το πολυάνθρωπο προσωπικό του με ανθρωπιά και γενναιοδωρία.

Η Ρένα και ο Κώστας, και όσοι τον έζησαν, τον αγαπούν και τον θυμούνται πάντα.

 

Ηράκλειο 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content