Τέσσερα χρόνια τον άφηναν να κλέβει τον κόσμο

Τώρα που, όπως τουλάχιστον φαίνεται, εξαρθρώθηκε η συμμορία των απατεώνων ενεχυροδανειστών, που δεν είχαν αφήσει ούτε ένα τοσοδά χρυσό σταυρουλάκι στα χέρια των φτωχοποιημένων συνανθρώπων μας, όλοι παριστάνουν τους… εκπλαγέντες.

Πω, πω, λένε, πιάστηκε κι ο Ριχάρδος, που είχε τρελάνει τον κόσμο με τις εκνευριστικές διαφημιστικές εκστρατείες του! (Αλήθεια, με πόσα εκατομμύρια ευρώ είχε “χρυσώσει” τα τηλεοπτικά κανάλια που έπαιζαν όλη μέρα τις διαφημίσεις του;).

Όμως, ο ίδιος “επιχειρηματίας”, είχε συλληφθεί ξανά, το 2014, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχαν εντοπίσει παρατυπίες της τάξεως των 70.000 ευρώ στα βιβλία καταγραφής των αντικειμένων που αγόραζε ως ενέχυρο. Τότε, ο Ριχάρδος είχε κάνει λόγο για “ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος του” κι η σχετική έρευνα είχε οδηγηθεί σε τακτική ανάκριση, που δεν κατέληξε πουθενά…

Μάλιστα τότε η ΕΛ.ΑΣ.,  είχε ερευνήσει το ενδεχόμενο τα χρυσά κοσμήματα και τα τιμαλφή που (με τρόπους που μόνο εκείνος ήξερε), αγόραζε ο συγκεκριμένος ενεχυροδανειστής, να τα μετέτρεπε άμεσα σε πλάκες χρυσού και στη συνέχεια – με τη βοήθεια συνεργατών του – να τα έβγαζε με παράνομο τρόπο στο εξωτερικό, ώστε να τα πουλήσει σε εταιρείες αγοράς χρυσού.

Τίποτε όμως δεν είχε γίνει τότε. Και ο Ριχάρδος συνέχισε ακάθεκτος να “γδύνει” τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη λίγων χρημάτων…

Αλλά, ας κρατήσουμε λίγες επιφυλάξεις, μέχρι να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας!

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content