Ο Γιάνης υποψήφιος ευρωβουλευτής στη… Γερμανία

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του μικρού κόμματος «Δημοκρατία στην Ευρώπη» – το αδελφό κόμμα του ελληνικού ΜεΡΑ25 – εξελέγη την Κυριακή στο Βερολίνο ο Γιάννης Βαρουφάκης.  Τα δύο κόμματα είναι μέλη του πανευρωπαϊκού κινήματος Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25).

Μιλώντας στην Deutsche Welle στο Βερολίνο ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι στις ευρωεκλογές, εκτός από επικεφαλής του γερμανικού κόμματος «Δημοκρατία στην Ευρώπη» θα είναι και επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Άνοιξης», του εκλογικού σχήματος του DiEM25 που θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές.

Αναφορικά με το σκεπτικό της επιλογής του δήλωσε: «Έχω ένα πολιτικό κεφάλαιο λόγω ενός καθαρά πολιτικού ατυχήματος που το θέτω στην υπηρεσία του κινήματος μας.»

Εχει αρκετά σοβαρή πιθανότητα να εκλεγεί

Οι πιθανότητες του Γιάνη Βαρουφάκη να εκλεγεί ευρωβουλευτής δεν είναι καθόλου άσχημες. Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία, στις Ευρωεκλογές δεν ισχύει ρήτρα εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 με 0,6% των ψήφων μπορούσε κάποιος να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Αυτό το ποσοστό είχαν συγκεντρώσει δύο μικρά κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην Ευρωβουλή: το συντηρητικό οικολογικό ÖDP και το Die Partei που ιδρύθηκε από συντάκτες ενός σατυρικού περιοδικού. Γιατί λοιπόν να μην εκλεγεί και ο Γιάνης;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content