Συνταγή για λικέρ Ρόδι

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Υλικά:
1 κιλό σπόροι ροδιού
1l ρακί ή τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο ) ή βότκα
700γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση:
Θα χρειαστούμε περίπου οκτώ ρόδια μεγάλα, τα καθαρίζουμε εύκολα με το ακόλουθο τρόπο, δείτε εδώ. Ζυγίζουμε το καρπό, θα πρέπει να πάρουμε ένα κιλό.
Πιέζουμε ελαφριά τους καρπούς με ένα πιρούνι ή με ειδικό εργαλείο για πουρέ ώστε να σπάσουν μερικοί καρποί και να βγάλουν χυμό και αρώματα.

Σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη ρακί, τους σπόρους ροδιού, και τα μυρωδικά.

Ανακινούμε πολύ καλά και αφήνουμε για ένα μήνα σε σκοτεινό ντουλάπι, ανακινούμε ξανά κάθε δυο μέρες για να λειώσει η ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμο το περνάμε από σουρωτήρι και μετά από τουλουπάνι.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Διατηρείτε    εκτός ψυγείου

Στην υγειά σας!!!

Πηγή: kritikes-geuseis.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content