Πικάντικη σούπα βελουτέ με καρότο και φακές

Υλικά
2 κ. σ. κύμινο
Νιφάδες τσίλι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
600 γρ. καρότα, πλυμένα και τριμμένα
140 γρ. κόκκινες κόκκινες φακές
1 l ζεστό ζωμό λαχανικών
125 ml γάλα
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε μια κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλιές της σούπας κύμινο και μια πρέζα τσίλι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Βγάλτε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.

Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.

Σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου οι φακές διογκωθούν και μαλακώσουν.

Χτυπήστε τη σούπα με μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να πάρετε μια βελούδινη υφή.

Αλατίστε και σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο από τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη.

newsbeast.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content