Μακαρονάδα με άγρια μανιτάρια και απάκι

Υλικά

30 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια

150 ml ζεστό νερό

500 γρ . ταλιατέλες

150 γρ απάκι λεπτοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml λευκό κρασί

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

1) Βάζουμε τα μανιτάρια σε μπολ και τα καλύπτουμε με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

2) Στραγγίζουμε τα μανιτάρια προσεκτικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε το νερό στο οποίο μούλιασαν. Τα μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και τα χοντροκόβουμε.

3) Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

4) Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

5) Προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

6) Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

7) Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό των μανιταριών που κρατήσαμε πριν.

8) Εφόσον τα ζυμαρικά φτάνουν στο τέλος του βρασμού, με κουτάλα ρίχνουμε 200 ml απ’ το νερό τους στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

9) Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα κεφαλοτύρι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.

10) Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Καλή σας απόλαυση!

 

 

 

Πηγή : madameginger.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content