Μαγική συνταγή: Φασολάδα με απάκι!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πραγματική μαγική συνταγή: Φασολάδα με απάκι!

 Υλικά:
500γρ. φασόλια ξερά μέτρια
300γρ. απάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
½ ματσάκι σέλινο
2 κουταλιές πελτέ
100ml ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι μπουκόβο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ αφήνουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και ξεπλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα σουρώνουμε, βάζουμε ξανά νερό και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα, μαζί με τον πελτέ, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το απάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε το απάκι μέσα στη φασολάδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα να βράσει η φασολάδα μας και σερβίρουμε.

 

Πηγή: kritikes-geuseis.gr

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content