Κρεµµυδοντολµάδες, μια ξεχωριστή γεύση

Υλικά

2 κιλά µεγάλα κρεµµύδια

½ κιλό κιµά

½ κιλό ρύζι (πλυµένο)

1 ώριµη ντοµάτα

2 κουταλιές της σούπας µαϊντανό

1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

1 κουταλάκι κύµινο

αλάτι, πιπέρι

(6 μερίδες)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε τα κρεµµύδια και τα βάζουµε σε κατσαρόλα να βράσουν. Όταν βράσουν, τα σουρώνουµε και ανοίγουµε τα φύλλα για να τα γεµίσουµε. Έχουµε ήδη ετοιµάσει τη γέµιση δουλεύοντας όλα τα υλικά καλά µαζί (κιµάς, ρύζι, ντοµάτα, µαϊντανός, το µισό ελαιόλαδο, το κύµινο και το αλατοπίπερο).

Παίρνουµε τα κρεµµύδια ένα ένα και τα γεµίζουµε τόσο που να µπορούµε να τα κλείσουµε. Τα βάζουµε στην κατσαρόλα, ρίχνουµε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουµε και τα αφήνουµε να βράσουν σε µέτρια φωτιά περίπου µισή ώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content