Κοτόπουλο λεμονάτο με ταχίνι και ελιές

Πεντανόστιμο κοτόπουλο λεμονάτο με ταχίνι και ελιές

 

Υλικά

20 µικρές πατάτες µε τη φλούδα τους

8 σκελίδες σκόρδου

200 γρ. τσακιστές ελιές

4 μπούτια κοτόπουλου

 

Για τη σάλτσα

ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα

½ κούπα ελαιόλαδο

1½ κουταλιά γλυκού αλάτι

1 κουταλιά γλυκού λευκό πιπέρι

2 κουταλιές σούπας ταχίνι

½ κούπα ζεστό νερό

 

 

Μέθοδος εκτέλεσης

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C.

Πλένουµε καλά τις πατάτες και τις σκελίδες του σκόρδου και τις αραδιάζουµε σε ένα ταψί, µαζί µε τις ελιές. Βάζουµε από πάνω τους τα κοµµάτια του κοτόπουλου.

Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε από τα υλικά της σάλτσας, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουµε το κοτόπουλο και τις πατάτες και ανακατεύουµε καλά με τα χέρια µας να καλυφθούν όλα τα υλικά.

 

Ψήνουµε το φαγητό στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.

Διαλύουµε το ταχίνι στο ζεστό νερό και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη θεοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιµο για άλλα 45 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Κουνάμε το ταψί να ενωθεί η σάλτσα. Γυρνάμε τις πατάτες να καλυφθούν από τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρουμε.

 

Πηγή: tastefull.gr

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content