Χόρτα γιαχνιστά με ρύζι

Ένας διαφορετικός και πολύ χορταστικός τρόπος να βάλετε τα χόρτα στο τραπέζι σας, προσθέτοντας ρύζι. Αυτό το λαδερό δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:60′

της Γεωργίας Κοφινά

Υλικά
1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.

Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.

Olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content