Χοιρινό με ρεβίθια

Υλικά

1 κιλό χοιρινό

1 κρεμμύδι

4-5 ώριμες ντομάτες

½ κιλό ρεβίθια

1 φλιτζάνι λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Tο προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε μέχρι την επομένη, για να μαλακώσουν. Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις

ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Πηγή: agrocrete.com

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content