Μπισκότα βρώμης με σταφίδες, εύκολα και γρήγορα

Μια πολύ κλή και εύκολη συνταγή: Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

Υλικά για 25 μπισκότα

150 γραμμ. σταφίδα

220 γραμμ. βρώμη

200 γραμμ. αλεύρι

150 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γραμμ. Καστανή ζάχαρη

2 κουτ. σούπας μπέικιν παουντερ

Λίγο αλάτι

2 κουτ. σούπας μέλι

100 γραμμ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

50 ml. νερό

150 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτας

 

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι, το

βούτυρο, τη  ζάχαρη, το μπείκιν παουντερ και το αλάτι έως ότου μοιάζει με μια θρυμματισμένη ζύμη.

Προσθέστε το μέλι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το νερό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμη.

Πλάθετε την ζύμη σε ρολό και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 30 λεπτά, τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Κόβετε το ρολό σε φέτες 2 εκ., στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ώστε να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν. Λιώνετε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και ρίχνετε επάνω στα μπισκότα με ένα κουτάλι να σχηματιστούν  ασύμμετρες γραμμές.

 

Σημείωση:

Στην πρωτότυπη συνταγή ο σεφ χρησιμοποιεί «Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα» (ΠΟΠ) Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης,  άνετα όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την δική μας Κρητική Σταφίδα και μάλιστα από την νέα σοδιά η οποία αυτήν την περίοδο είναι διαθέσιμη από τους παραγωγούς της Κρήτης.

Μερικά μυστικά από τον σεφ:

  • Τα φουντούκια πρέπει να είναι χοντροκομμένα και όχι σε μορφή σκόνης.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 1 αβγό για να δέσει περισσότερο η ζύμη μας και εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως με την προσθήκη αυτή αυξάνονται και οι θερμίδες.
  • Η προσθήκη κουβερτούρας στο τέλος είναι προαιρετική, την προσθέτουμε για να γίνουν λίγο πιο γλυκά τα μπισκότα και για να ενισχύσουμε περισσότερο την εμφάνιση τους.

Πηγή: blogstonatmo.blogspot.gr – by Nikolas Sakellaridis @Nikolas_sakellariNikolas_sakellariou

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content