Συνταγή της ημέρας: Πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα

Τι πιο νόστιμο και φίνο από τροφαντές πιπεριές, γεμιστές με μελωμένο ρύζι από τις εύφορες πεδιάδες της Ανατολικής Μακεδονίας, φρέσκα μυρωδικά και παραδοσιακή γραβιέρα;

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 8 πιπεριές καμπάνες, (κατά προτίμηση κόκκινες)
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα Στρυμόνα
  • 350 γρ. γραβιέρα, σε μικρά κυβάκια
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 220 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τις πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα, αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη πιπεριά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα μυρωδικά, την γραβιέρα, 100 ml από το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τις πιπεριές αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και τακτοποιούμε σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.

gastronomos.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content