Σταμάτης Σπανουδάκης: Δικαστικό θρίλερ για την άγνωστη «κόρη» του
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο καθώς εκδικάζεται η υπόθεση της 48χρονης που ισχυρίζεται ότι είναι βιολογικό παιδί του.

Βιολογική κόρη του διάσημου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ισχυρίζεται ότι είναι η Μαριλένα Σπανουδάκηζητώντας τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τεστ DNA, προκειμένου να αποδειχθεί, όπως λέει, η αλήθεια.

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναψηλάφησης που έχει ασκήσει η 48χρονη, σήμερα, Μαρ. Σπανουδάκη, σχετικά με την υπ’ αριθμόν 684/1976 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία «κηρύχθηκε ως μη γνήσιο παιδί του Σταμάτη Σπανουδάκη».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της αίτησης, το 1969 η Φωτεινή Π., μητέρα της Μαρ. Σπανουδάκη, γνώρισε τον Στ. Σπανουδάκη, ο οποίος εργαζόταν ως μουσικός σε ένα ξενοδοχείο στην οδό Φιλελλήνων. Εκείνη είχε μόλις πραγματοποιήσει τα εγκαίνια ενός υποκαταστήματος με γυναικεία είδη ρουχισμού και αξεσουάρ.

Οι δυο τους σύναψαν θυελλώδη ερωτική σχέση, η οποία κατέληξε σε νόμιμο θρησκευτικό γάμο, στις 5 Ιουνίου 1970. Οπως αναφέρεται στην αίτηση αναψηλάφησης, στον γάμο τους παρευρέθη όλη «η καλή κοινωνία της εποχής», μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Βέρα Κρούσκα, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, η Ελλη Θεοδώρου, επιχειρηματίας, ενώ ακολούθησε και γαμήλια δεξίωση στον Αθλητικό Ομιλο Κηφισιάς.

Το ζευγάρι μετά την τέλεση του γάμου εγκαταστάθηκε σε οικία στην Κηφισιά, την οποία είχε παραχωρήσει η οικογένεια του Στ. Σπανουδάκη. Οι δυο τους ήταν πολύ ερωτευμένοι και με αγάπη έχτιζαν το μέλλον τους. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης είχε καταφέρει να λάβει δύο φορές αναβολή από τον Στρατό. Τον Μάρτιο του 1971, γνωρίζοντας ότι σύντομα θα κληθεί να υπηρετήσει, αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στο Παρίσι.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε ούτε στη σύζυγό του, Φωτεινή, ούτε και στους γονείς του, οι οποίοι δεν ήταν σύμφωνοι. Κατά τη διάρκεια των ετών 1971 και 1972, η σύζυγός του τον επισκεπτόταν συχνά στο Παρίσι, ενώ παράλληλα αλληλογραφούσαν τακτικά. Στις επιστολές ο Στ. Σπανουδάκης εξέφραζε συχνά τον έρωτά του και την αγάπη του προς τη μητέρα της Μαρ. Σπανουδάκη.

Tα «σύννεφα» – Oταν έμαθε ο Σταμάτης Σπανουδάκης για την εγκυμοσύνη εξερράγη
Η πλευρά της Μαρ. Σπανουδάκη επισημαίνει ότι τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού δεν άργησαν να εμφανιστούν. Τον Μάιο του 1972, η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη βρέθηκε και πάλι στο Παρίσι για να τον συναντήσει. Κατά τη διάρκεια της διαμονής της υπέπεσε στην αντίληψή της ότι ο Σταμάτης Σπανουδάκης αντάλλασσε ερωτικά γράμματα με μια άγνωστη γυναίκα. Ακολούθησαν έντονοι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, ωστόσο οι δυο τους συνέχιζαν να συνευρίσκονται ερωτικά.

Εκείνη την περίοδο, η Φωτεινή Π. ανακάλυψε ότι κυοφορούσε. Στο άκουσμα της είδησης, ότι η σύζυγός του είναι έγκυος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης αναψηλάφησης, ο Σταμάτης Σπανουδάκης φαίρεται να εξερράγη. Σύμφωνα με την ίδια πλευρά είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά: «Εμένα αυτό το παιδί δεν θα με πει ποτέ μπαμπά».

Τελικά, στις 16 Φεβρουαρίου 1973, έπειτα από μια δύσκολη εγκυμοσύνη, έφερε στον κόσμο το παιδί που κυοφορούσε. Ωστόσο, ο Στ. Σπανουδάκης, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκε για τη γέννηση του παιδιού, παρέμεινε αδιάφορος τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα του.

Το επώνυμο και τι έκανε ο Σταμάτης Σπανουδάκης
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που μπορούσε ώστε να μην αναγνωρίσει το παιδί και συγκεκριμένα με την «υπ’ αριθμόν 684/1976 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε ως μη γνήσιο παιδί του Σταμάτη Σπανουδάκη». Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και αιματολογική εξέταση στο παιδί, ώστε να διαπιστωθεί η ομάδα αίματός του και, όπως προέκυψε, είχε την ίδια με της μητέρας του.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην αίτηση αναψηλάφησης, ο Στ. Σπανουδάκης αποδέχεται ενώπιον συμβολαιογράφου να δοθεί το επώνυμό του (Σπανουδάκη) στο παιδί που είχε γεννηθεί από τη Φωτεινή Π. στις 16 Φεβρουαρίου 1973. Μέχρι και σήμερα, η Μαρ. Σπανουδάκη, σε όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά της, αναγράφεται με το συγκεκριμένο επώνυμο. Σήμερα, ζητά μέσω της Γενετικής Επιστήμης, των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και συγκεκριμένα της αποκωδικοποίησης του DNA, να αποδειχθεί ποιος είναι ο πραγματικός της πατέρας.

enikos.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content