Ρεβιθοκεφτέδες με δροσερή σάλτσα πιπεριάς

Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα υπέροχο πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα. Ο συνδυασμός τους με την σάλτσα πιπεριάς, τους κάνει ακόμα πιο νόστιμους.

Υλικά
  • 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 200 γρ. βρασμένη πατάτα
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 15 φύλλα δυόσμου
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πιπεριάς

  • 300 γρ. πιπεριά ψημένη έτοιμη σε βάζο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 30 ml πετιμέζι
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Δεν μας πειράζει να έχει μικρά κομματάκια μέσα.
  • Τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή με τους κεφτέδες.

Ρεβιθοκεφτέδες

  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια.
  • Τα χτυπάμε στο μπλέντερ να σπάσουν, όχι να γίνουν πολτός, αλλά μικρά κομμάτια.
  • Σπάμε τη βραστή πατάτα με ένα πιρούνι καλά και τη βάζουμε μαζί με τα ρεβίθια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το ηλιέλαιο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  • Έπειτα πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
  • Τους περνάμε από αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Μόλις ροδίσουν, τους βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε πλάι στη δροσερή σάλτσα πιπεριάς.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content