Ρεβίθια λεμονάτα με φινόκιο και μάραθο στη γάστρα

Ένα χορτοφαγικό φαγητό με απίστευτα αρώματα που θα λατρέψετε.

της Ντίνας Νικολάου

Έτοιμο σε 1.20”

Υλικά
2 φλιτζάνια ρεβίθια, αποφλοιωμένα
1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρά καρέ
1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 ματσάκι μάραθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μουσκεύετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τα βάζετε σε μια γάστρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C.

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζετε τους μαραθόσπορους για 2-3 λεπτά. Τους αδειάζετε σε ένα γουδί και τους χτυπάτε (δεν είναι απαραίτητο να γίνουν σκόνη).

Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, αποσύρετε από τη φωτιά.

Αδειάζετε τα κρεμμύδια, το φινόκιο και το σκόρδο στη γάστρα με τα ρεβίθια. Ρίχνετε τους μαραθόσπορους, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να φτάνει 1εκ. πάνω από την επιφάνεια των ρεβιθιών. Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνετε για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό επιπλέον. Τελειώνοντας το ψήσιμο θα πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα ζουμάκια.

Βγάζοντας το φαγητό από το φούρνο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το ψιλοκομμένο μάραθο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content