Ψαρονέφρι γεμιστό με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα

Συστατικά

  • 20 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμ

  • χωριάτικη σαλάτα
  • χόρτα
  • λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι, το ανθότυρο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι το ψαρονέφρι στη μέση και φροντίζουμε να ανοίξουμε την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε αλάτι, πιπέρι, τη γέμιση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του χοιρινού.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σε 4-5 σημεία με έναν σπάγκο.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα, χόρτα και λεμόνι.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content